U bent hier: nieuws » 2011 » 04 » 29 » website woningnet in stadsregio amsterdam vernieuwd

Website WoningNet in Stadsregio Amsterdam vernieuwd

Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

Op 27 april 2011 is de nieuwe website van WoningNet voor de stadsregio Amsterdam gelanceerd. Woningzoekenden kunnen op de website gerichter zoeken naar een woning die past bij hun situatie en woonwensen. Door inzicht te geven in de persoonlijke slaagkans voor een woning en passend woningaanbod te tonen helpt de site woningzoekenden bewust en realistisch te kiezen.

Makkelijker zoeken
De woningcorporaties in de Stadsregio Amsterdam bieden hun sociale huurwoningen aan via woningnet.nl. De vernieuwde website is eigentijds vormgegeven en presenteert de informatie over de woningen die te huur zijn duidelijk en aantrekkelijk. Op basis van een persoonlijk profiel krijgen woningzoekenden die inloggen als eerste de woningen te zien die aan hun woonwensen en omstandigheden voldoen. De presentatie van dit passende aanbod maakt de keuze overzichtelijker.

Persoonlijke slaagkans
Op de nieuwe website is ook de slaagkans te zien van een woningzoekende voor een woning. Deze persoonlijke slaagkans wordt berekend aan de hand van een aantal gegevens, zoals de wachttijd, toewijzingsregels en de populariteit van een vergelijkbare woning. Hiermee willen de corporaties de woningzoekenden stimuleren om vooral te reageren op woningen waarop zij een redelijke kans maken.

Woningkrant verdwijnt
De vernieuwde website is onderdeel van een groter pakket aan veranderingen. Tot nu toe staan er elke twee weken nieuwe huurwoningen op de website. Dat willen de corporaties versnellen naar een wekelijks aanbod en op den duur zelfs dagelijks. Woningzoekenden kunnen dan sneller reageren op een vrijkomende woning en daardoor staan woningen minder lang leeg. Wekelijks aanbieden van nieuwe huurwoningen kan niet via de papieren woningkrant. Daarom verschijnt die krant op 1 juni 2011 voor het laatst. Woningzoekenden kunnen vanaf dat moment alleen nog op een woningadvertentie reageren via de website of via de reactietelefoon. Het is daarnaast mogelijk om een gratis abonnement te nemen op Digizine: een digitale woningkrant met voor de woningzoekende passend woningaanbod.

Begeleiding woningzoekenden
De overgrote meerderheid van de woningzoekenden maakt al gebruik van de website om het woningaanbod te bekijken en een woningvoorkeur door te geven. Minder dan 3 procent van de woningzoekenden gebruikt nu nog de woonbon in de woningkrant. Mensen die nog niet zo vaardig zijn met een computer krijgen op allerlei manieren hulp om wegwijs te worden in de nieuwe manier van zoeken én vinden. Er is een internetsnelgids ontwikkeld en er zijn gerichte internettrainingen opgezet in samenwerking met de WijkSteunpunten Wonen in Amsterdam. De nieuwe website bevat een helpfunctie en er zijn instructiefilmpjes te zien die de woningzoekende stap voor stap meenemen bij de basisfuncties. Bovendien kunnen woningzoekenden voor hulp altijd terecht bij alle deelnemende corporaties.

De nieuwe website is ontwikkeld in opdracht van het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad. De 18 corporaties die lid zijn van dit platform verhuren jaarlijks in totaal een kleine 15.000 sociale huurwoningen in de Stadsregio Amsterdam.

WoningNet is dienstverlener voor en partner van woningcorporaties op gebied van woonruimtebemiddeling. WoningNet helpt woningzoekenden bij het vinden van een nieuwe woning, samen met corporaties, gemeenten en bedrijven. Ruim 450.000 mensen staan ingeschreven bij WoningNet, waarvan er zo'n 90.000 per jaar eenmaal of vaker reageren op een geadverteerde woning.?

  • 29 april 2011

Extra navigatie

Snelzoeken